Днес ти представям една рецепта, идеална за любителите на здравословните и

...
Днес ти представям една рецепта, идеална за любителите на здравословните и
Коментари Харесай

Един вкусен и полезен десерт: протеинови мъфини с лимон, кокос и маково семе

Днес ти представям една рецепта, идеална за феновете на здравословните и вкусни десерти! Лесни и бързи за подготвяне, тези протеинови мъфини с лимон, кокос и маково семе са идеалното допълнение към твоята закуска или следобеден снак, което да те държи утолен с часове.

Ако си фен на комбинацията сред кокос и лимон, то тази рецепта е тъкмо за теб!

Този път се пробвах да изляза от рамките на тези „ здравословни предписания ”, които звучат скучни и безвкусни за по-голяма част от хората. Защото думата „ здравословно ” добива нови смисли и покорява от ден на ден върхове с всеки минал ден.

Тези мъфини съумяват да съчетаят в себе си идеалното количество  потребни съставки . А крайният резултат е уравновесен, апетитен и доста, доста апетитен! Сега е време да преминем към рецептата, която несъмнено към този момент очакваш с неспокойствие!

Време за подготвяне: 15 минути

Време за готвене: 20 минути

Общо време за подготвяне: 35 минути

Може да приготвиш мъфините  по няколко разнообразни метода  – като използваш протеин на прахуляк, с цел да бъдат протеинови; да замениш млечните артикули, в тази ситуация – яйцата, с банани или ябълково пюре, с цел да бъде рецептата  веган ; или да пропуснеш протеина. Във всички случаи мъфините си остават извънредно  вкусни и здравословни !

Съставки:

- Едно огромно яйце или две дребни

- Един цялостен лимон (ще използваме кората и сока от него)

- 10 гр. кокосови стърготини

- 20 гр. маково семе

- Половин пакетче бакпулвер

- 24 грама ванилова захар – може да бъде сменена с кафява захар, мусковадо, или различен подсладител (в взаимозависимост от това какъв брой сладко обичаш)

- Една чаена лъжица кокосово масло

- Една чаена лъжица сол

- Една чаена лъжица протеин на прахуляк – 15гр.  – аз използвах брашно от орехи, което съдържа 51% белтъчини

- 150 гр. овесено брашно – може да бъде сменено с лимецово, соево, пълнозърнесто и други

- 100 мл. кокосово мляко – още веднъж може да бъде сменено с всевъзможен тип мляко

След като към този момент се срещна с нужните съставки, е време да преминем и към самото готвене. А това несъмнено е най-забавната и забавната част от приготвянето на всяка рецепта!

Опростих стъпките по допустимо най-хубавия метод, с цел да не изпитваш усложнения при приготвянето на тези  божествени мъфини

Начин на подготвяне

- В огромна купа смесваме кората от лимона, неговия сок и захарта. Разбиваме, до момента в който захарта не получи светложълт нюанс. Добавяме половината пакетче бакпулвер, а към него и няколко капки ябълков оцет. Тайната се крие в това, че оцетът задейства бакпулвера и по този метод мъфините бухват повече от нормално.

- След това прибавяме и яйцето, или двете яйца, според от размера им, като значимо конкретизиране е те да бъдат на стайна температура. Иначе има огромна възможност сместа да се пресече.

-  Следващата стъпка е да прибавим солта, кокосовото масло и ореховото брашно/протеин към сместа. Разбъркваме добре, а когато маслото хубаво се е разрушило, прибавяме и маковото семе.

-  След него е ред и на кокосовите стърготини, които основават чувството за пухкавост в самата примес и я вършат доста по-ефирна.

-  Овесеното брашно се прибавя последователно, като се бърка непрекъснато. Накрая кокосовото мляко, също на стайна температура, се изсипва към сместа. Не би трябвало да се получава нито прекомерно рядка, нито прекомерно гъста.

- Загряваме фурната на 200 градуса с вентилатор, набрашняваме формата за мъфини (в нашия случай такава за шест мъфина) и разпределяме сместа поравно.

- Печем за двадесет минути, след което оставяме мъфините да изстинат най-малко за още 15 минути.

- Накрая аранжираме нашата паница по избор – с фъстъчено масло, плодове, кокосов чипс, или шоколад. Може напълно да развихриш фантазията си!

Ако не консумираш   млечни артикули , постоянно може да замениш яйцата с по-зрели банани или ябълково пюре. Тогава ще би трябвало да използваш малко повече брашно, с цел да компенсираш за влагата, която основават плодовете.

А в случай че не си почитател на протеиновите десерти, спокойно  може да пропуснеш протеина .

Как да съхраняваме нашите мъфини?

Може да държиш мъфините в хладилника, а също и да ги замразиш. Така постоянно ще имаш на разположение нещо вкусно и потребно за ядене. И няма да има потребност да се тревожиш толкоз доста за калории, тъй като това е храна за душата! Но, въпреки всичко, за тези от вас, които държат да научат хранителното наличие за порция от шест мъфина, ето го и него:

Съдържание за една порция мъфини – 6 броя

Калории : 1265 kcal

Протеин : 53 грама

Въглехидрати : 133 грама

Мазнини : 60 грама

Или приблизително – по 210 kcal, 22 гр. въглехидрати, 9 гр. протеин и 10 гр. мазнини за един мъфин. Питателно, вкусно и доста потребно!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР